Cukinia i bakłażan w cieście

Oceń ten przepis!

4/5 4 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 2

4/5 4 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Warzywa umyj, osusz i pokrój w plastry. Plastry bakłażana natrzyj solą i pozostaw na kilkanaście minut. Bakłażan puści soki, dzięki czemu nie bedzie gorzki - następnie osusz warzywo papierowym ręcznikiem.
  2. Do jednej miseczki wbij jajko i przypraw go solą, pieprzem i ziołami. Do drugiej wsyp mąkę.
  3. Panieruj warzywa w kolejności: mąka, jajko i znów mąka.
  4. Na patelnii rozgrzej olej słonecznikowy, a następnie smaż na nim panierowane cukinie i bakłażany.

Opis przepisu:

Plastry bakłażana i cukinii w cieście to smaczny dodatek do obiadu lub ciekawa przekąska na wieczór.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?