Pizza z kaparami

Oceń ten przepis!

3/5 3 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 4

3/5 3 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

ciasto:

sos:

farsz:

Przygotowanie:

  1. Koncentrat pomidorowy dopraw Przyprawą w płynie, dodaj cebulę. Dopraw solą i pieprzem.
  2. Mąkę przesiej do miski.
  3. Mleko podgrzej.
  4. Drożdże wkrusz do kubka, dodaj cukier, łyżkę mąki i mleko, wymieszaj i odstaw do wyrośnięcia.
  5. Do mąki dodaj sól, olej i wyrośnięte drożdże.
  6. Wyrób dokładnie ciasto, przykryj je ściereczką i odstaw do wyrośnięcia.
  7. Wyrośnięte ciasto rozwałkuj i przełóż do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej masłem, formując brzegi 1 cm.
  8. Posmaruj sosem pomidorowym.
  9. Rozłóż szynkę pokrojoną w paski, szparagi i kapary.
  10. Posyp startym serem.
  11. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na 15 minut.
  12. Podawaj od razu po przygotowaniu.

Opis przepisu:

Wypróbuj jeden z naszych przepisów na ten włoski specjał i delektuj się smakiem, który cieszy od setek lat! Do pizzy z kaparami proponujemy przygotowanie sosu na bazie koncentratu pomidorowego i WINIARY Przyprawy do zup, sosów, sałatek. A na wierzch pizzy, prócz kaparów, które sprawią, że smak Twojego dania będzie niepowtarzalny, wyłóż szynkę konserwową i szparagi. Pizzę dodatkowo możesz posypać tartym serem żółtym lub innym, np. pleśniowym typu blue. Dzięki niemu pizza będzie miała niesamowity aromat.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?