Filet z mintaja w cytrynowej panierce

Oceń ten przepis!

5/5 5 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 27 min.

  • Oczekiwanie 14 min.

  • Porcje 2

5/5 5 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filet z mintaja odsączamy aby nie był wodnisty, oprószamy delikatnie solą.
  2. Następnie filety przekrawamy na pół. Do miseczki wsypujemy mąkę a do drugiej wbijamy jajko, dodajemy sok z cytryny sól i pieprz dokładnie roztrzepać.
  3. Fileta obtaczamy w jajku z cytryną oraz mące
  4. Pieczemy na rozgrzanym oleju do zarumienienie z dwóch stron - obracamy co pewien czas aby rybka równo się nam przypiekła.
  5. Podajemy z cytryną i zieloną pietruszką

Opis przepisu:

Filet z mintaja w cytrynowej panierce to doskonały pomysł na obiad z rybą w roli głównej. Przed panierowaniem do roztrzepanych jajek dodaj sok z cytryny – podkreśli on smak ryby. Filet z mintaja w cytrynowej panierce smaż na rumiano, a następnie podawaj z kawałkiem cytryny i ulubionymi dodatkami, np. ziemniakami i surówką.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?