1

2

Przepisy

Kisielowiec

5/5 5 2 5 1

przygotowanie: 30 minut

oczekiwanie: 120 minut

porcje: 16 porcji

196 calories kalorie: 196 kcal / porcja

składniki:

Liczba porcji:

Krem

Przygotowanie:

  1. Jajka ubijaj z cukrem przez 8-10 minut.
  2. Kisiele przesiej z mąką pszenną, ziemniaczaną i Proszek do pieczenia i delikatnie wymieszaj z masą jajeczną.
  3. Przełóż do tortownicy posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.
  4. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170°C, piecz około 30 minut, ostudź.
  5. Galaretkę rozpuść w 1 szklance wody.
  6. Śmietanę ubij z cukrem pudrem, dodaj schłodzoną galaretkę.
  7. Zimne ciasto przekrój na połowę przełóż kremem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: