Cukinia z patelni

Oceń ten przepis!

4/5 4 27 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 17 min.

  • Porcje 15

4/5 4 27 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cukinie umyłam i pokroiłam w plastry ok. 1 cm grubości , ze skórką .
  2. Każdy plaster z obu stron posypałam papryka i oregano zamoczyłam w rozmąconym jajku i posoliłam a potem obtoczyłam w bułce tartej .
  3. Cukinie kładziemy na rozgrzany tłuszcz i smażymy na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor.
  4. Najbardziej lubie ją zaraz po usmażeniu .

Opis przepisu:

Pyszna cukinia z patelni to idealne dopełnienie np. do mięs lub pomysł na lekką kolację. Pokrojona w talarki cukinia, usmażona w aromatycznej panierce sprawdzi się szczególnie w przypadku tych osób, które lubią proste i smaczne rozwiązania w kuchni. Sprawdź nasz przepis na cukinię z patelni!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?