Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pyszna cukinia z patelni to idealne dopełnienie np. do mięs lub pomysł na lekką kolację. Pokrojona w talarki cukinia, usmażona w aromatycznej panierce sprawdzi się szczególnie w przypadku tych osób, które lubią proste i smaczne rozwiązania w kuchni. Sprawdź nasz przepis na cukinię z patelni!
Przygotowanie
17 min
Krok 1
5 min
Cukinie umyłam i pokroiłam w plastry ok. 1 cm grubości , ze skórką .
Krok 2
1 min
Każdy plaster z obu stron posypałam papryka i oregano zamoczyłam w rozmąconym jajku i posoliłam a potem obtoczyłam w bułce tartej .
Krok 3
10 min
Cukinie kładziemy na rozgrzany tłuszcz i smażymy na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor.
Krok 4
1 min
Najbardziej lubię ją zaraz po usmażeniu .
Krok 1
z
4
Cukinie umyłam i pokroiłam w plastry ok. 1 cm grubości , ze skórką .
Krok 2
z
4
Każdy plaster z obu stron posypałam papryka i oregano zamoczyłam w rozmąconym jajku i posoliłam a potem obtoczyłam w bułce tartej .
Krok 3
z
4
Cukinie kładziemy na rozgrzany tłuszcz i smażymy na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor.
Krok 4
z
4
Najbardziej lubię ją zaraz po usmażeniu .
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
2
K
Kaienowaty
Zdjęcie schabu a przepis na cukinię.
Gratulacje .......
Komentarze 2