Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Surówka z włoskiej kapusty

Surówka z włoskiej kapusty
  • Surówka z włoskiej kapusty
  • Surówka z włoskiej kapusty
  • Surówka z włoskiej kapusty
  • Kapustę poszatkuj, marchew, por i jabłko obierz.
  • Por pokrój w półkrążki.
  • Surówka z włoskiej kapusty
  • Surówka z włoskiej kapusty
  • Surówka z włoskiej kapusty
  • Kapustę poszatkuj, marchew, por i jabłko obierz.
  • Por pokrój w półkrążki.
  • czas Łączny czas: 15 min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 162 kcal / 1 porcję

Surówka smakosza: z młodej włoskiej kapusty, porem i tartą marchewką z jabłkiem i rodzynkami, doprawiona Majonezem i posypana prażonymi płatkami migdałów.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Kapustę poszatkuj, marchew, por i jabłko obierz.
  2. Marchew i jabłko zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  3. Por pokrój w półkrążki.
  4. Połącz wszystkie składniki sałatki z Majonezem.
  5. Dopraw do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny.
  6. Płatki migdałowe zrumień na suchej patelni i posyp nimi surówkę.
Kalorie: 162 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

  • Majonez Omega 3:6 WINIARY (3 łyżki)
  • kapusta włoska (500 g)
  • por (biała część) (1 sztuka)
  • marchew (1 sztuka)
  • jabłko (1 sztuka)
  • rodzynki (2 łyżki)
  • sok z cytryny (do smaku)
  • sól, cukier (do smaku)
  • płatki migdałowe (2 łyżki)

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Surówka z włoskiej kapusty
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Surówka z włoskiej kapusty

Wydrukuj przepis

Surówka z włoskiej kapusty

Zgłoś przepis do moderacji