Surówka z włoskiej kapusty

5/5 5 17 5 1
5/5 5 17 5 1
  • Przygotowanie: 40 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kapustę poszatkuj, marchew, por i jabłko obierz.
  2. Marchew i jabłko zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  3. Por pokrój w półkrążki.
  4. Połącz wszystkie składniki sałatki z Majonezem.
  5. Dopraw do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny.
  6. Płatki migdałowe zrumień na suchej patelni i posyp nimi surówkę.

Opis przepisu:

Kolorową sałatkę z włoskiej kapusty przygotowujemy ze świeżych warzyw i owoców – młodej kapusty, marchewki startej na grubych oczkach, poszatkowanego pora, jabłka i rodzynek. Wszystko to skrapiamy sokiem z cytryn i łączymy z Majonezem Omega 3:6 WINIARY. Kolorową sałatkę warzywną udekoruj sprażonymi płatkami migdałów i zajadaj jako lekką przekąskę!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?