Surówka z włoskiej kapusty

5/5 5 16 5 1

przygotowanie: 40 min

porcje: 4 porcje

162 calories kalorie: 162 kcal / porcja

Kolorową sałatkę z włoskiej kapusty przygotowujemy ze świeżych warzyw i owoców – młodej kapusty, marchewki startej na grubych oczkach, poszatkowanego pora, jabłka i rodzynek. Wszystko to skrapiamy sokiem z cytryn i łączymy z Majonezem Omega 3:6 WINIARY. Kolorową sałatkę warzywną udekoruj sprażonymi płatkami migdałów i zajadaj jako lekką przekąskę!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kapustę poszatkuj, marchew, por i jabłko obierz.
  2. Marchew i jabłko zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  3. Por pokrój w półkrążki.
  4. Połącz wszystkie składniki sałatki z Majonezem.
  5. Dopraw do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny.
  6. Płatki migdałowe zrumień na suchej patelni i posyp nimi surówkę.

1 wskazówka do przepisu

  • Danuta
    Bardzo dobra salatka jak doda sie drobno pokrojone mandarynki i oliwke zamiast majonezu

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.