1

2

Przepisy

Surówka z włoskiej kapusty

5/5

przygotowanie: 15 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 162 kcal / porcja

Surówka smakosza: z młodej włoskiej kapusty, porem i tartą marchewką z jabłkiem i rodzynkami, doprawiona Majonezem i posypana prażonymi płatkami migdałów.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kapustę poszatkuj, marchew, por i jabłko obierz.
  2. Marchew i jabłko zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  3. Por pokrój w półkrążki.
  4. Połącz wszystkie składniki sałatki z Majonezem.
  5. Dopraw do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny.
  6. Płatki migdałowe zrumień na suchej patelni i posyp nimi surówkę.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: