1

2

Przepisy

Sałatka owocowa

4/5

przygotowanie: 20 minut

porcje: 6 porcji

kalorie: 162 kcal / porcja


Uwielbiamy kuchenne rewolucje, dlatego podajemy przepis na sałatkę owocową z... kalafiorem! Skosztujcie połączenia słodkich brzoskwiń i ananasa z kalafiorem i natką pietruszki, a na pewno mile zaskoczy Was ten świeży i niekonwencjonalny smak. Sałatkę owocową podajemy z dodatkiem Majonezu Dekoracyjnego WINIARY i posypką z płatków migdałowych.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kalafior podziel na różyczki, gotuj w posolonej wodzie przez 3 minuty, ostudź.
  2. Brzoskwinie i ananasy odsącz z zalewy i pokrój w kostkę.
  3. Płatki zrumień na suchej, rozgrzanej patelni.
  4. Kalafior połącz z owocami, natką pietruszki i Majonezem.
  5. Sałatkę podawaj posypaną płatkami migdałowymi.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: