Sałatka z brokułów i fety

5/5 5 82 5 1

przygotowanie: 22 min

porcje: 4 porcje

225 calories kalorie: 225 kcal / porcja

Sałatka z brokułów i fety jest bardzo prosta w przygotowaniu, a dodatkowo nie powinna przyczynić się do przybierania na wadze – do przygotowania sałatki używamy jedynie różyczek brokułu, kostek sera feta i sosu majonezowego, będącego połączeniem jogurtu naturalnego z Majonezem Omega 3:6 WINIARY. Sałatka z brokułów i fety jest więc przekąską idealną dla wszystkich, którzy dbają o linię!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Majonez połącz z jogurtem.
  2. Czosnek przeciśnij przez praskę i dodaj do sosu majonezowego. Dopraw solą pieprzem i papryką.
  3. Brokuł podziel na różyczki, gotuj w posolonej wodzie z cukrem 3-5 minut, odsącz, przelej zimną wodą i ostudź.
  4. Ser feta pokrój w dużą kostkę. Połącz z brokułem i polej sosem majonezowym.
  5. Sałatkę podawaj ze świeżym pieczywem pełnoziarnistym.

1 wskazówka do przepisu

  • Nina
    Witam.Moja rodzina uwielbia te salatke.Ja dodatkowo salatke posypuje prazonym slonecznikiem...pycha :)

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.