1

2

Przepisy

Sałatka z brokułów i fety

5/5 5 72 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 15 minut

porcje: 4 porcje

225 calories kalorie: 225 kcal / porcja

Wyjątkowo prosta i bardzo dekoracyjna sałatka z blanszowanych różyczek brokuła z serem feta i kremowym sosem majonezowo-jogurtowym.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Majonez połącz z jogurtem.
  2. Czosnek przeciśnij przez praskę i dodaj do sosu majonezowego.
  3. Dodaj także sól, pieprz i paprykę.
  4. Brokuł podziel na różyczki, gotuj w posolonej wodzie z cukrem 3-5 minut, odsącz, przelej zimną wodą i ostudź.
  5. Ser feta pokrój w dużą kostkę.
  6. Połącz z brokułem i polej sosem majonezowym.
  7. Sałatkę podawaj ze świeżym pieczywem pełnoziarnistym.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: