Zrazy z sosem pieczeniowym

4/5 4 13 5 1
4/5 4 13 5 1
  • Przygotowanie: 15 min.

  • Oczekiwanie: 20 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso mielone dopraw solą i pieprzem, dodaj szczypiorek i bułkę tartą.
  2. Mięso podziel na 4 porcje.
  3. Uformuj okrągłe zrazy, obtocz w mące i usmaż na rumiano.
  4. Sos ugotuj w 300 ml wody.
  5. Zrazy podawaj z sosem, kaszą jęczmienną i surówką z kapusty.

Opis przepisu:

Obiad po polsku: smażone zrazy z mielonego mięsa ze szczypiorkiem, podane z Sosem pieczeniowo-kremowym WINIARY, kaszą jęczmienną oraz surówką z czerwonej kapusty.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?