Zrazy z sosem pieczeniowym

Oceń ten przepis!

4/5 4 13 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 4

4/5 4 13 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso mielone dopraw solą i pieprzem, dodaj szczypiorek i bułkę tartą.
  2. Mięso podziel na 4 porcje.
  3. Uformuj okrągłe zrazy, obtocz w mące i usmaż na rumiano.
  4. Sos ugotuj w 300 ml wody.
  5. Zrazy podawaj z sosem, kaszą jęczmienną i surówką z kapusty.

Opis przepisu:

Obiad po polsku: smażone zrazy z mielonego mięsa ze szczypiorkiem, podane z Sosem pieczeniowo-kremowym WINIARY, kaszą jęczmienną oraz surówką z czerwonej kapusty.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?