1

2

Przepisy

Zrazy z sosem pieczeniowym

4/5 4 12 5 1

przygotowanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

318 calories kalorie: 318 kcal / porcja

Obiad po polsku: smażone zrazy z mielonego mięsa ze szczypiorkiem, podane z Sosem pieczeniowo-kremowym WINIARY, kaszą jęczmienną oraz surówką z czerwonej kapusty.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso mielone dopraw solą i pieprzem, dodaj szczypiorek i bułkę tartą.
  2. Mięso podziel na 4 porcje.
  3. Uformuj okrągłe zrazy, obtocz w mące i usmaż na rumiano.
  4. Sos ugotuj w 300 ml wody.
  5. Zrazy podawaj z sosem, kaszą jęczmienną i surówką z kapusty.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: