1

2

Przepisy

Naleśniki z warzywami

4/5 4 29 5 1

przygotowanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

663 calories kalorie: 663 kcal / porcja

Pomysł na obiad pełen warzyw, czy naleśniki z warzywami! Farsz z pieczarek, cebuli i cukinii kładziemy na puszyste naleśniki, a następnie zawijamy je w rulony. Naleśniki z warzywami podajemy z gorącym, aromatycznym sosem pomidorowym przyrządzonym z pomocą Sosu pomidorowego Na Każdy Dzień WINIARY. Naszym zdaniem naleśniki z warzywami to przekąska godna wpisania na stałe w obiadowe menu!

składniki:

Liczba porcji:

farsz:

naleśniki:

Przygotowanie:

  1. Cukinię, cebulę i pieczarki oczyść i pokrój w dużą kostkę.
  2. Podsmaż je na maśle przez 10 minut, dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, dodaj ketchup.
  3. naleśniki:
  4. Białka jajek oddziel od żółtek.
  5. Białka ubij na pianę ze szczyptą soli, dodaj żółtka i śmietankę.
  6. Następnie ciasto delikatnie połącz z mąką.
  7. Na patelni na rozgrzanym oleju usmaż 8 naleśników, na każdym połóż porcję farszu i zwiń w rulon.
  8. Zawartość torebki z sosem dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody.
  9. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
  10. Sos gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.
  11. Naleśniki podawaj z gorącym sosem pomidorowym.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: