1

2

Przepisy

Naleśniki z warzywami

4/5

przygotowanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 663 kcal / porcja

Naleśniki z farszem z cukinii, cebuli i pieczarek, podsmażanych z Ziarenkami Smaku i ketchupem; znakomite z Sosem pomidorowym.

składniki:

Liczba porcji:

farsz:

naleśniki:

Przygotowanie:

  1. Cukinię, cebulę i pieczarki oczyść i pokrój w dużą kostkę.
  2. Podsmaż je na maśle przez 10 minut, dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, dodaj ketchup.
  3. naleśniki:
  4. Białka jajek oddziel od żółtek.
  5. Białka ubij na pianę ze szczyptą soli, dodaj żółtka i śmietankę.
  6. Następnie ciasto delikatnie połącz z mąką.
  7. Następnie ciasto delikatnie połącz z mąką.
  8. Na patelni na rozgrzanym oleju usmaż 8 naleśników, na każdym połóż porcję farszu i zwiń w rulon.
  9. Zawartość torebki z sosem dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody.
  10. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
  11. Sos gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.
  12. Naleśniki podawaj z gorącym sosem pomidorowym.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: