Naleśniki z warzywami

4/5 4 30 5 1
4/5 4 30 5 1
  • Przygotowanie: 45 min.

  • Oczekiwanie: 25 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

farsz:

naleśniki:

Przygotowanie:

  1. Cukinię, cebulę i pieczarki oczyść i pokrój w dużą kostkę.
  2. Podsmaż je na maśle przez 10 minut, dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, dodaj ketchup.
  3. NALEŚNIKI: Białka jajek oddziel od żółtek. Białka ubij na pianę ze szczyptą soli, dodaj żółtka i śmietankę.
  4. Następnie ciasto delikatnie połącz z mąką.
  5. Na patelni na rozgrzanym oleju usmaż 8 naleśników, na każdym połóż porcję farszu i zwiń w rulon.
  6. Zawartość torebki z sosem dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody.
  7. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Sos gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.
  8. Naleśniki podawaj z gorącym sosem pomidorowym.

Opis przepisu:

Pomysł na obiad pełen warzyw, czy naleśniki z warzywami! Farsz z pieczarek, cebuli i cukinii kładziemy na puszyste naleśniki, a następnie zawijamy je w rulony. Naleśniki z warzywami podajemy z gorącym, aromatycznym sosem pomidorowym przyrządzonym z pomocą Sosu pomidorowego WINIARY. Naszym zdaniem naleśniki z warzywami to przekąska godna wpisania na stałe w obiadowe menu!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?