Zupa grzybowa z łazankami

4/5 4 30 5 1
4/5 4 30 5 1
  • Przygotowanie: 35 min.

  • Oczekiwanie: 40 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Łazanki

Przygotowanie:

  1. Grzyby namocz w szklance wody, następnie ugotuj w wodzie, w której się moczyły dodając warzywa.
  2. Grzyby wymij i pokrój w paseczki.
  3. Wywar uzupełnij wodą, wrzuć kostki bulionowe.
  4. Zagotuj, dopraw MAGGI i pieprzem.
  5. Przygotuj ciasto na łazanki: z mąki, jajka i soli zagnieć ciasto.
  6. Ciasto cienko rozwałkuj, pokrój na paski 2 cm i krój na kwadraty.
  7. Ugotuj we wrzącej osolonej wodzie.
  8. Zupę podawaj z łazankami.

Opis przepisu:

Wypróbuj przepis na elegancką zupę na Bulionie Grzybowym z Borowikami WINIARY, z paseczkami gotowanych suszonych grzybów oraz domowymi łazankami, przybrana zieleniną. Zupę grzybową z łazankami możesz przygotować również w czasie sezonu ze świeżych grzybów. Prosta do wykonania zupa, będzie wspaniałym urozmaiceniem na Twoim stole. Obowiązkowo sprawdź nasz przepis na zupę grzybową z łazankami

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?