Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Zupa grzybowa z łazankami

  • Zupa grzybowa z łazankami
  • czas Łączny czas: 90 min (Przygotowanie: 30 min Oczekiwanie 60 min)
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 68 kcal / 1 porcję

Elegancka zupa na Bulionie grzybowym, z paseczkami gotowanych suszonych grzybów oraz domowymi łazankami, przybrana zieleniną.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Grzyby namocz w szklance wody, następnie ugotuj w wodzie, w której się moczyły dodając warzywa.
  2. Grzyby wymij i pokrój w paseczki.
  3. Wywar uzupełnij wodą, wrzuć kostki bulionowe.
  4. Zagotuj, dopraw MAGGI i pieprzem.
  5. Teraz czas na łazanki.
  6. Z mąki, jajka i soli zagnieć ciasto.
  7. Ciasto cienko rozwałkuj, pokrój na paski 2 cm i krój na kwadraty.
  8. Ugotuj we wrzącej osolonej wodzie.
  9. Zupę podawaj z łazankami.
Kalorie: 272 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 17 września 2014
    Triss123

    smaczna zupa. :)

    +0
  • 30 kwietnia 2014
    grzelmak

    pycha

    +0
  • 28 lutego 2014
    RENIZ

    bardzo lubię takie zupy

    +0
  • 2 grudnia 2013
    Wine472d0a5

    Zupa grzybowa może być tylko z łazankami. Dania świąteczne rules.

    +0
  • 3 listopada 2013
    JestesmyTymCoJemy

    Uwielbiam :)

    +0
  • 26 lutego 2012
    ElwaK

    pojawia się u mnie na stole w każdą wigilię! :)

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Zupa grzybowa z łazankami

Wydrukuj przepis

Zupa grzybowa z łazankami

Zgłoś przepis do moderacji