1

2

Przepisy

Zupa grzybowa z łazankami

4/5 4 29 5 1

przygotowanie: 35 minut

oczekiwanie: 40 minut

porcje: 4 porcje

68 calories kalorie: 68 kcal / porcja

Elegancka zupa na Bulionie grzybowym, z paseczkami gotowanych suszonych grzybów oraz domowymi łazankami, przybrana zieleniną.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Grzyby namocz w szklance wody, następnie ugotuj w wodzie, w której się moczyły dodając warzywa.
  2. Grzyby wymij i pokrój w paseczki.
  3. Wywar uzupełnij wodą, wrzuć kostki bulionowe.
  4. Zagotuj, dopraw MAGGI i pieprzem.
  5. Przygotuj ciasto na łazanki: z mąki, jajka i soli zagnieć ciasto.
  6. Ciasto cienko rozwałkuj, pokrój na paski 2 cm i krój na kwadraty.
  7. Ugotuj we wrzącej osolonej wodzie.
  8. Zupę podawaj z łazankami.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: