Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Pierogi z soczewicą

  • czas Łączny czas: 130 min (Przygotowanie: 40 min Oczekiwanie 90 min)
  • porcji Porcji: 6
  • kalorie Kalorie: 412 kcal / 1 porcję

Soczewicę jadano już w starożytnej Grecji, Rzymie i Egipcie, a my przyrządzimy z niej polskie danie - pierogi z soczewicą. Farsz z ugotowanej soczewicy doprawiamy cebulą zeszkloną z czosnkiem na maśle, przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY, Przyprawą do zup, sosów i sałatek oraz majerankiem. Gorące pierogi podajemy z Sosem borowikowym wykwintnym Popisowym WINIARY na domowy obiad.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Soczewicę zalej wrzącą wodą, pozostaw do napęcznienia, ugotuj, odsącz, ostudź, a następnie rozgnieć.
  2. Cebule obierz, posiekaj i zeszklij na oleju.
  3. Do soczewicy dodaj cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę i jajko.
  4. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, Przyprawą w płynie, pieprzem i majerankiem.
  5. Zawartość torebki z sosem rozprowadź w 300 ml zimnej wody, zagotuj i gotuj przez 2-3 minuty często mieszając.
  6. Z podanych składników przygotuj ciasto, rozwałkuj, wykrawaj szklanką kółka.
  7. Na środku układaj porcje farszu i sklejaj pierogi.
  8. Wrzucaj do wrzącej posolonej wody i gotuj około 3 minuty.
  9. Wyłóż na półmisek i podawaj z sosem.
Kalorie: 2472 kcal / 6 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 29 sierpnia 2014
    nulkaa22

    Próbowałam, pyszne!

    +0
  • 1 maja 2014
    Krystyna32

    pyszne !

    +0
  • 4 stycznia 2014
    pająk

    napewno smaczne

    +0
  • 3 grudnia 2013
    sławek1

    Z soczewica jeszcze nie jadłem

    +0
  • 3 listopada 2013
    JestesmyTymCoJemy

    Pyszne! Uwielbiam pierogi pod każdą postacią.

    +0
  • 5 października 2013
    MISTAN

    dobre, ale jeszcze nie takie częste na naszych stołach A WARTO

    +0
  • 3 września 2013
    FARMAZON

    PATRZE NA TO ZDJĘCIE I OD RAZU JESTEM GŁODNA

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Pierogi z soczewicą

Wydrukuj przepis

Pierogi z soczewicą

Zgłoś przepis do moderacji