1

2

Przepisy

Naleśniki z mąki kukurydzianej

5/5 5 3 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 5 minut

porcje: 5 porcji

Puszyste i kruche naleśniczki

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mikserem zaczynam miksować jajka. Następnie dodaję cukier nadal miksując. Kolejno powoli dodaję składniki po trochu mąki, wody, mleka, cukru, proszku i cukru waniliowego.
  2. Dodaję do ciasta również łyżkę oleju. Gdy ciasto jest zbyt gęste dodaję wody lub mleka. Ciasto ma być lejące się i w miarę rzadkie.
  3. Na patelni rozgrzewam odrobinę oleju i smażę naleśniki - z obu stron na rumiano. Podaję na ciepło z nutellą

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: