Sałatka jarzynowa

Oceń ten przepis!

5/5 5 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 42 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 6

5/5 5 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Umyj wszystkie warzywa i owoce.
  2. Warzywa obierz i gotuj do miękkości. Następnie odcedź i zostaw do ostudzenia.
  3. Warzywa i jabłko pokój w drobną kostkę.
  4. Winogrona pokrój na ćwiartki i usuń z nich pestki. Trzy owoce odłóż do dekoracji.
  5. Pół papryczki chilli bez pestek pokrój w bardzo cienkie paski. Nada ona ostrości i dekoracyjności. Do krojenia chilli załóż rękawice.
  6. Wymieszaj wszystkie składniki wraz z Majonezem i olejem z pestek winogron. Dopraw solą i odstaw w chłodne miejsce na minimum 15 minut.
  7. Sałatkę podawaj udekorowaną zieloną pietruszką, winogronami i plasterkami jabłka.

Opis przepisu:

Na Boże Narodzenie na polskim stole musi być sałatka jarzynowa. Ale... niekoniecznie zawsze taka sama. Tym razem proponujemy jarzynową sałatkę z ciekawymi dodatkami: winogronami oraz czerwoną fasolą. Całość doprawiamy pysznie Majonezem Omega 3:6 WINIARY oraz drobniutko posiekaną papryczką chili. Schłodzoną sałatkę dekorujemy natką, winogronami oraz plasterkami jabłka (skropionego cytryną) i podajemy z bagietką lub chlebem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?