Szaszłyki śledziowe

Oceń ten przepis!

5/5 5 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 10 min.

  • Porcje 4

5/5 5 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filety umyj, zalej wodą i mocz 1 godz. Osusz i skrop sokiem z cytryny.
  2. Śliwki namocz w ciepłej wodzie na 10 minut, odsącz.
  3. Filety śledziowe pokrój wzdłuż, wewnętrzną ich część posmaruj Majonezem.
  4. Śliwki owiń paskami śledzi i nabij na patyczki - po 2 sztuki na jeden patyczek.
  5. Jabłko przekrój na połowę i połóż przekrojoną częścią do spodu.
  6. Patyczki wbij w połówki jabłka.

Opis przepisu:

Świąteczne szaszłyki śledziowe, nadziewane suszonymi śliwkami i Majonezem Omega 3:6 WINIARY. Są bardzo proste do przyrządzenia i wyglądają bardzo dekoracyjnie, podane na połówkach czerwonych jabłek. Świetnie smakują z kromeczkami pumpernikla.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?