Śledzie w sosie majonezowym

5/5 5 2 5 1
5/5 5 2 5 1
  • Przygotowanie: 25 min.

  • Oczekiwanie: 30 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Majonez połącz ze śmietaną. Kapary przelej wodą, odsącz i pokrój drobno.
  2. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę.
  3. Jabłko obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  4. Jabłko, cebulę i kapary dodaj do sosu majonezowego. Dopraw solą, pieprzem i cukrem.
  5. Płaty śledziowe obierz ze skórki, pokrój w romby i połącz z sosem majonezowym.
  6. Śledzie schłodź w lodówce, podaj na liściach sałaty posypane natką pietruszki.

Opis przepisu:

Bożonarodzeniowy śledzik z odrobiną fantazji, czyli słodko-pikantne śledzie w sosie majonezowym. Dodamy do nich kapary, jabłko oraz cebulę i polejemy pysznym śmietanowym sosem z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Schłodzone śledzie podajemy na liściach sałaty, udekorowane natką. Znakomite z chrupiącymi tostami z bagietki z masłem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?