1

2

Przepisy

Sałatka z łososiem

3/5 3 6 5 1

przygotowanie: 20 minut

porcje: 4 porcje

183 calories kalorie: 183 kcal / porcja

Na wigilijną kolację lub na świąteczną przekąskę polecamy oryginalną sałatkę ze świeżym łososiem oraz jabłkiem, cebulą, ogórkiem kiszonym i konserwowym groszkiem. Przygotowania zaczynamy dzień wcześniej, bo rybę trzeba zamarynować przez 12 godzin w lodówce, w marynacie z Przyprawy w płynie Maggi WINIARY z solą i cukrem. Potem wszystko zgrabnie kroimy, mieszamy z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i koperkiem, doprawiamy do smaku i podajemy – z dekoracją z koperku i paseczków łososia, w towarzystwie chrupiącej bagietki lub pszennych mini-tostów.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filet z łososia posyp dość grubo solą, odrobiną cukru i skrop MAGGI. Odstaw na 12 godzin w chłodne miejsce.
  2. Następnie rybę dokładnie umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Pokrój w cienkie paseczki.
  3. Jabłko obierz.
  4. Jabłko i ogórki również pokrój w cienkie paseczki.
  5. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę.
  6. Groszek odsącz z zalewy.
  7. Warzywa wymieszaj z łososiem i Majonezem, dopraw pieprzem. Możesz udekorować paseczkami łososia i koperkiem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: