Sałatka z łososiem

Oceń ten przepis!

3/5 3 12 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 12 godz.

  • Porcje 4

3/5 3 12 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Filet z łososia posyp dość grubo solą, odrobiną cukru i skrop MAGGI. Odstaw na 12 godzin w chłodne miejsce.
  2. Następnie rybę dokładnie umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Pokrój w cienkie paseczki.
  3. Jabłko obierz.
  4. Jabłko i ogórki również pokrój w cienkie paseczki.
  5. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę.
  6. Groszek odsącz z zalewy.
  7. Warzywa wymieszaj z łososiem i Majonezem, dopraw pieprzem. Możesz udekorować paseczkami łososia i koperkiem.

Opis przepisu:

Na wigilijną kolację lub na świąteczną przekąskę polecamy oryginalną sałatkę ze świeżym łososiem oraz jabłkiem, cebulą, ogórkiem kiszonym i konserwowym groszkiem. Przygotowania zaczynamy dzień wcześniej, bo rybę trzeba zamarynować przez 12 godzin w lodówce, w marynacie z Przyprawy w płynie Maggi WINIARY z solą i cukrem. Potem wszystko zgrabnie kroimy, mieszamy z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i koperkiem, doprawiamy do smaku i podajemy – z dekoracją z koperku i paseczków łososia, w towarzystwie chrupiącej bagietki lub pszennych mini-tostów.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?