składniki:
liczba porcji:





Przygotowanie:
- Połącz MAGGI, ZIARENKA SMAKU, olej i musztardę, dodaj paprykę i pieprz wg uznania.
- Mięso (łopatkę i boczek) pokrój w grubą kostkę i połącz z marynatą. Wstaw do lodówki na około 2-3 godziny.
- Następnie podsmaż na patelni razem z marynatą przez około 30 minut, w tym czasie oczyść pieczarki.
- Mięso nadziewaj na patyki na przemian z pieczarkami.
- Piecz na rozgrzanym ruszcie przez około 10-15 minut.
Opis przepisu:
Autor: WINIARYMięso z łopatki wymaga dłuższej obróbki, ale takie szaszłyki z pieczarkami są warte zachodu! W smakowitej musztardowej skórce, z chudym boczkiem i kawałkami pieczarek, opiekane na ruszcie - pyszności! Do tego kromki razowego chleba i surówka z kiszonej kapusty.
Podobne przepisy: