Szaszłyki z pieczarkami

5/5 5 7 5 1
5/5 5 7 5 1
  • Przygotowanie: 25 min.

  • Oczekiwanie: 3 godz. 45 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Połącz MAGGI, ZIARENKA SMAKU, olej i musztardę, dodaj paprykę i pieprz wg uznania.
  2. Mięso (łopatkę i boczek) pokrój w grubą kostkę i połącz z marynatą. Wstaw do lodówki na około 2-3 godziny.
  3. Następnie podsmaż na patelni razem z marynatą przez około 30 minut, w tym czasie oczyść pieczarki.
  4. Mięso nadziewaj na patyki na przemian z pieczarkami.
  5. Piecz na rozgrzanym ruszcie przez około 10-15 minut.

Opis przepisu:

Mięso z łopatki wymaga dłuższej obróbki, ale takie szaszłyki z pieczarkami są warte zachodu! W smakowitej musztardowej skórce, z chudym boczkiem i kawałkami pieczarek, opiekane na ruszcie - pyszności! Do tego kromki razowego chleba i surówka z kiszonej kapusty.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?