Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Szaszłyki z pieczarkami

Szaszłyki z pieczarkami
  • Szaszłyki z pieczarkami
  • Szaszłyki z pieczarkami
  • Szaszłyki z pieczarkami
  • Szaszłyki z pieczarkami
  • Szaszłyki z pieczarkami
  • Szaszłyki z pieczarkami
  • Szaszłyki z pieczarkami
  • Szaszłyki z pieczarkami
  • czas Łączny czas: 240 min (Przygotowanie: 15 min Oczekiwanie 225 min)
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 576 kcal / 1 porcję

Mięso z łopatki wymaga dłuższej obróbki, ale takie szaszłyki z pieczarkami są warte zachodu! W smakowitej musztardowej skórce, z chudym boczkiem i kawałkami pieczarek, opiekane na ruszcie - pyszności! Do tego kromki razowego chleba i surówka z kiszonej kapusty.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Połącz MAGGI, ZIARENKA SMAKU, olej i musztardę, dodaj paprykę i pieprz wg uznania.
  2. Mięso (łopatkę i boczek) pokrój w grubą kostkę i połącz z marynatą.
  3. Wstaw do lodówki na około 2-3 godziny.
  4. Następnie podsmaż na patelni razem z marynatą przez około 30 minut, w tym czasie oczyść pieczarki.
  5. Mięso nadziewaj na patyki na przemian z pieczarkami.
  6. Piecz na rozgrzanym ruszcie przez około 10-15 minut.
Kalorie: 2304 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 2 stycznia 2014
    MARIUSZ3333

    super danie

    +0
  • 22 grudnia 2013
    RENIZ

    pyszne, proste i można serwować je na każdą okazję

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Szaszłyki z pieczarkami

Wydrukuj przepis

Szaszłyki z pieczarkami

Zgłoś przepis do moderacji