1

2

Przepisy

Szaszłyki z pieczarkami

5/5

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 225 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 576 kcal / porcja

Mięso z łopatki wymaga dłuższej obróbki, ale takie szaszłyki z pieczarkami są warte zachodu! W smakowitej musztardowej skórce, z chudym boczkiem i kawałkami pieczarek, opiekane na ruszcie - pyszności! Do tego kromki razowego chleba i surówka z kiszonej kapusty.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Połącz MAGGI, ZIARENKA SMAKU, olej i musztardę, dodaj paprykę i pieprz wg uznania.
  2. Mięso (łopatkę i boczek) pokrój w grubą kostkę i połącz z marynatą.
  3. Wstaw do lodówki na około 2-3 godziny.
  4. Następnie podsmaż na patelni razem z marynatą przez około 30 minut, w tym czasie oczyść pieczarki.
  5. Mięso nadziewaj na patyki na przemian z pieczarkami.
  6. Piecz na rozgrzanym ruszcie przez około 10-15 minut.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: