Sos musztardowo-miodowy

Oceń ten przepis!

4/5 4 22 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 18 min.

4/5 4 22 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

Przygotowanie:

  1. Majonez, miód, musztardę, jogurt naturalny i sok z cytryny dokładnie wymieszaj.
  2. Podawaj do mięs z grilla.

Opis przepisu:

Wyjątkowy, błyskawiczny, idealny na sezon grillowy. Taki jest sos musztardowo-miodowy do mięs. Wzbogaci smak grillowanego mięsa: karkówki, polędwiczek czy drobiu, ale też szaszłyków z mięsem i warzywami oraz samych warzyw. Szczególnie dobrze komponuje się z tymi, które zostały przyprawione łagodnymi, naturalnymi ziołami. Do jego przygotowania będą Ci potrzebne: Majonez Dekoracyjny WINIARY, jogurt naturalny, miód, sok z cytryny oraz francuska musztarda.

Dobra wiadomość jest taka, że ten sos musztardowo-miodowy przygotujesz nawet na ostatni moment. Zajmuje to dosłownie kilka chwil i nie wymaga absolutnie żadnych zdolności, a jedynie połączenia odpowiednich składników. Nie trzeba też niczego gotować, obierać i szatkować, co również jest jego niewątpliwą zaletą. Do dzieła!

250 ml Majonezu Dekoracyjnego WINIARY wymieszaj z 3 łyżkami miodu (powinien być płynny, najlepiej naturalny, a nie sztuczny), dodaj 3 łyżki jogurtu naturalnego i 3 łyżki musztardy francuskiej. Całe ziarenka gorczycy, które są jej cechą charakterystyczną, wydobędą z sosu wyrazisty smak. Na koniec dodaj sok z połówki cytryny i dokładnie wymieszaj.

Podawaj do mięs z grilla, ale też do pieczeni i innych mięs przygotowywanych chociażby w piekarniku lub na patelni grillowej poza sezonem letnim. Doskonałym dodatkiem do sosu musztardowo-miodowego będzie także świeże pieczywo. Idealnie sprawdzi się np. bagietka.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?