Ciasto serowo-czekoladowe z wiśniami

Oceń ten przepis!

5/5 5 115 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 50 min.

  • Oczekiwanie 45 min.

  • Porcje 16

5/5 5 115 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Masa serowa

Przygotowanie:

  1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
  2. Jajka zmiksuj z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym.
  3. Mąkę przesiej z kakao i proszkiem do pieczenia. Połącz z masą jajeczną i olejem.
  4. Wyłóż ciasto do wysmarowanej tortownicy. Na cieście wyłóż wiśnie. Ciasto wstaw do piekarnika na 15 minut.
  5. W tym czasie przygotuj masę serową. Ser zmiksuj z cukrem, jajkami i budyniem.
  6. Masę serową wyłóż na ciasto i piecz kolejne 30 minut.
  7. Podawaj wystudzone ciasto, możesz je polać polewą czekoladową.

Opis przepisu:

Słodycz z nutką orzeźwienia: czekoladowe ciasto z wiśniami, zapiekane z puszystą masą serowo-waniliową. To ciasto możesz przygotowywać na codzienny deser dla najbliższych, ale także na specjalne okazje, jak urodziny i imieniny. Ciasto serowo-czekoladowe z wiśniami przygotuj z dodatkiem Budyniu do ciast i kremów WINIARYCukru wanilinowego WINIARY. Podawaj z dodatkiem sosu czekoladowego lub waniliowego, a wierzch możesz udekorować listkiem świeżej melisy.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?