1

2

Przepisy

Ciasto serowo-czekoladowe z wiśniami

5/5

przygotowanie: 20 minut

porcje: 16 porcji

kalorie: 250 kcal / porcja

Słodycz z nutką orzeźwienia: czekoladowe ciasto z wiśniami, zapiekane z puszystą masą serowo-waniliową. To ciasto możesz przygotowywać na codzienny deser dla najbliższych, ale także na specjalne okazje, jak urodziny i imieniny. Ciasto serowo-czekoladowe z wiśniami przygotuj z dodatkiem Budyniu o smaku waniliowym bez cukru WINIARYCukru wanilinowego WINIARY. Podawaj z dodatkiem sosu czekoladowego lub waniliowego, a wierzch możesz udekorować listkiem świeżej melisy.

składniki:

Liczba porcji:

Masa serowa

Przygotowanie:

  1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
  2. Jajka zmiksuj z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym.
  3. Mąkę przesiej z kakao i proszkiem do pieczenia.
  4. Połącz z masą jajeczną i olejem.
  5. Wyłóż ciasto do wysmarowanej tortownicy.
  6. Na cieście wyłóż wiśnie.
  7. Ciasto wstaw do piekarnika na 15 minut.
  8. W tym czasie przygotuj masę serową.
  9. Ser zmiksuj z cukrem, jajkami i budyniem.
  10. Masę serową wyłóż na ciasto i piecz kolejne 30 minut.
  11. Podawaj wystudzone ciasto, możesz je polać polewą czekoladową.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: