Zupa z kurkami i serem

Oceń ten przepis!

4/5 4 22 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 12 min.

  • Porcje 4

4/5 4 22 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kurki i pora oczyść, pokrój i podsmaż na maśle przez 5 minut.
  2. Rosół wsyp do wrzącej wody.
  3. Dodaj kurki z porem. Gotuj przez 7 minut.
  4. Do zupy dodaj ser i dokładnie go rozprowadź.
  5. Posyp koperkiem. Podawaj.

Opis przepisu:

Prościutka zupa z kurkami i serem, którą ugotuje każdy miłośnik grzybów. Do Rosołu z kury z makaronem WINIARY dodajemy podsmażane na maśle kurki z porem, a całość zagęszczamy i "śmietankujemy" topionym serkiem. Można posypać siekanym koperkiem, ale można też... świeżą miętą, która doskonale komponuje się z kurkami. Pyszna z paluszkami lub pasztecikami z ciasta francuskiego, które można podać na zimno lub podgrzać w opiekaczu.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?