Kotlet schabowy w sosie z pieczarkami

Oceń ten przepis!

5/5 5 9 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 23 min.

  • Oczekiwanie 14 min.

  • Porcje 4

5/5 5 9 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kotlety lekko rozbij, natrzyj sola i pieprzem.
  2. Cebule i pieczarki oczyść i rozdrobnij.
  3. Zawartość Sosu dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
  4. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając
  5. Kotlety smaż na oleju, po 2 minuty z każdej strony.
  6. Na pozostałym ze smażenia kotletów tłuszczu smaż cebulę oraz pieczarki. Dodaj je do sosu.
  7. Kotlety podawaj z ziemniakami, polane przygotowanym sosem.

Opis przepisu:

Nowe oblicze tradycji, czyli prosty kotlet schabowy w sosie z pieczarkami. Mięso rozbijamy (najlepiej przez folię), smażymy bez panierki, a przed podaniem polewamy Sosem pieczeniowym ciemnym z dodatkiem podsmażonych z cebulą pieczarek. Do tego - ziemniaki z wody lub z patelni i mizeria lub duża miska sałaty ze śmietaną.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?