1

2

Przepisy

Sałatka z serem

5/5

przygotowanie: 15 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 165 kcal / porcja

Efektowna i łatwa kompozycja czerwonej i zielonej strzępiastej sałaty z ogórkiem, cebulą i sosem majonezowo-jogurtowym, ozdobiona fetą panierowaną w koperku. To kolorowa i efektowna sałatka, która może być zarówno samodzielnym daniem, jak i doskonałym dodatkiem do obiadu. Do przygotowania sosu majonezowo-jogurtowego wykorzystaj Majonez light WINIARY, a sałatkę możesz także dodatkowo przyprawić Przyprawą ZIARENKA SMAKU ziołowe WINIARY.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Majonez połącz z jogurtem, dopraw solą i pieprzem.
  2. Sałaty oczyść i porwij na małe części, ogórek i cebulę pokrój w półplasterki.
  3. Ser pokrój w grubą kostkę i każdą obtocz w koperku.
  4. Sałatę z cebulą i ogórkiem połącz z sosem majonezowym.
  5. Podawaj udekorowaną kostkami sera feta.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: