Sałatka kalafiorowa z kukurydzą

Oceń ten przepis!

4/5 4 12 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 17 min.

  • Porcje 4

4/5 4 12 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kalafior oczyść, podziel na różyczki, zetrzyj na tarce o grubych oczkach lub drobno posiekaj.
  2. Ogórek przekrój na połowę, wydrąż nasiona i pokrój w plasterki.
  3. Wszystkie składniki sałatki połącz z Majonezem.
  4. Dopraw do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

Opis przepisu:

Sałatka kalafiorowa z kukurydzą zachwyci Cię swoją odmienną strukturą. Znajdziesz w niej drobiny sprężystego, surowego kalafiora, który wspaniale będzie chrupał w zębach. Do kalafiora idealnie przypasuje delikatna kukurydza. Uzupełnieniem sałatki kalafiorowej będą drobno posiekane zielone pyszności, czyli natka pietruszki, szczypiorek i koperek. Aksamitnej konsystencji nada Majonez Sałatkowy WINIARY, który połączy wszystko w spójną całość.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?