Risotto z zielonym groszkiem

Oceń ten przepis!

5/5 5 33 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 4

5/5 5 33 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rozpuść Rosół drobiowy WINIARY w 1 litrze wrzącej wody.
  2. Obierz cebulę i posiekaj drobno.
  3. Pokrój filety w kostkę.
  4. Na oleju zeszklij cebulę, a następnie dodaj mięso. Smaż do odparowania płynu.
  5. Wsyp ryż i smaż do zeszklenia. Następnie podlewaj stopniowo ryż wcześniej przygotowanym Rosołem. Duś do czasu, aż ryż będzie miękki, ale nierozgotowany.
  6. Dodaj groszek, duś jeszcze z przez chwilę. Na koniec dodaj masło i wymieszaj risotto.
  7. Podawaj udekorowane listkami bazylii.

Opis przepisu:

Risotto z zielonym groszkiem to sposób na łatwy, pożywny obiad - ryż i kawałki kurczaka stają się niezwykle aromatyczne, a to dzięki temu, że dusimy je z dodatkiem cebulki i zielonego groszku w Rosole Drobiowym WINIARY. Tak przyrządzone risotto wprost rozpływa się w ustach. Aby risotto z zielonym groszkiem zyskało na dekoracyjności, podawaj je ze świeżymi listkami bazylii i plasterkami rzodkiewki.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?