Leczo z pieczarkami i kiełbasą

Oceń ten przepis!

4/5 4 75 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 1 godz. 30 min.

  • Porcje 6

4/5 4 75 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę.
  2. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy na kawałki.
  3. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki
  4. Paprykę wkładamy do garnka, podlewamy wodą, aby się nie przypaliła i dusimy ok 15 minut. Po tym czasie dodajemy pomidory, mieszamy i dusimy kolejne 15 minut, od czasu do czasu mieszając.
  5. Cebule obieramy, kroimy w półplasterki. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy na niego cebulę, gdy się lekko zeszkli dodajemy pokrojoną kiełbaskę.
  6. Pieczarki podsmazyc na pozostałym oleju. Pieczarki oraz cebule z kiełbasa przełozyc do papryki z pomidorami.
  7. Kostkę kogutek rozpuścić w połowie szklanki gorącej wody i wlać do garnka. Całość dusić jeszcze ok 20 minut. Doprawiamy solą, pieprzem i papryka.

Opis przepisu:

Leczo z pieczarkami i kiełbasą to smakowite danie, idealnie nadające się do podawania w chłodne, jesienne popołudnia. Rozgrzewające i sycące danie, pełne kolorowych warzyw i pysznego mięsa z pewnością rozgrzeje i poprawi humor wszystkim zmarzluchom. Sprawdź nasz przepis na leczo z pieczarkami i kiełbasą!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?