Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Kurczak z miodem

Kurczak z miodem
  • Kurczak z miodem
  • Kurczak z miodem
  • Kurczak z miodem
  • Kurczak z miodem
  • Kurczak z miodem
  • Kurczak z miodem
  • czas Łączny czas: 20 min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 319 kcal / 1 porcję

Szybki i prosty obiad - duszony kurczak z miodem, w marynacie na Rosole drobiowym, z Przyprawą do zup, sosów i sałatek, olejem i koncentratem pomidorowym. Mięso w marynacie dusi się krótko - mniej więcej tyle, ile trzeba, by ugotować ryż oraz przyrządzić miskę sałaty z pomidorkami koktajlowymi, papryką i winegretem.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Kostkę rosołową rozkrusz i rozpuść w 100 ml wrzącej wody, dodaj Przyprawę w płynie, miód, koncentrat pomidorowy, olej i pieprz.
  2. Zagotuj.
  3. Filety pokrój w kostkę i zalej marynatą.
  4. Duś razem przez 15 minut
  5. Podawaj z ryżem.
Konkurs Daj słoikom drugie życie
Kalorie: 1276 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 3 grudnia 2014
    kawe

    uwielbiam kurczaka na slodko

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Kurczak z miodem
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Kurczak z miodem

Wydrukuj przepis

Kurczak z miodem

Zgłoś przepis do moderacji