1

2

Przepisy

Kurczak z miodem

5/5 5 6 5 1

przygotowanie: 20 minut

porcje: 4 porcje

319 calories kalorie: 319 kcal / porcja

Szybki i prosty obiad - duszony kurczak z miodem, w marynacie na Rosole drobiowym, z Przyprawą do zup, sosów i sałatek, olejem i koncentratem pomidorowym. Mięso w marynacie dusi się krótko - mniej więcej tyle, ile trzeba, by ugotować ryż oraz przyrządzić miskę sałaty z pomidorkami koktajlowymi, papryką i winegretem.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kostkę rosołową rozkrusz i rozpuść w 100 ml wrzącej wody, dodaj Przyprawę w płynie, miód, koncentrat pomidorowy, olej i pieprz.
  2. Zagotuj.
  3. Filety pokrój w kostkę i zalej marynatą.
  4. Duś razem przez 15 minut
  5. Podawaj z ryżem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: