1

2

Przepisy

Kanapki z pastą jajeczną

5/5 5 39 5 1

przygotowanie: 25 minut

porcje: 4 porcje

267 calories kalorie: 267 kcal / porcja

Kanapki z pastą jajeczną sprawdzą się na pożywne domowe śniadanie lub kolację. Pełnoziarniste pieczywo świetnie komponuje się z pastą z jaj na twardo, oliwek i kaparów, z dodatkiem Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Kanapki dekorujemy natką lub koperkiem i podajemy na liściach sałaty. Kto lubi, może sobie na swoją kanapkę położyć plaster pomidora.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jajka obierz i drobno posiekaj lub zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
  2. Oliwki i kapary pokrój drobno.
  3. Jajka, oliwki i kapary wymieszaj z Majonezem. Dopraw solą i pieprzem.
  4. Chleb pokrój w trójkąty i nałóż na nie pastę.
  5. Udekoruj natką pietruszki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: