Grillowany melon w bekonie

5/5 5 73 5 1

przygotowanie: 20 min

porcje: 4 porcje

160 calories kalorie: 160 kcal / porcja

Elegancka przekąska z rusztu: bardzo prosty do przygotowania grillowany melon w bekonie, serwowany na liściach sałaty z majonezowo-jogurtowym sosem z nutką miodu. Doskonały z chrupiącą bagietką. Kto lubi, może zastąpić melon równie pyszną gruszką.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Majonez połącz jogurtem i miodem.
  2. Melona obierz i pokrój na 8 części.
  3. Każdą część owiń plastrem bekonu, zepnij wykałaczką i grilluj na rozgrzanym ruszcie około 8-10 minut.
  4. Ułóż na liściach sałaty.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.