Grillowana karkówka

Oceń ten przepis!

5/5 5 30 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 12 min.

  • Oczekiwanie 10 godz. 15 min.

  • Porcje 4

5/5 5 30 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Marynata

Przygotowanie:

  1. Wymieszaj składniki marynaty.
  2. Karkówkę pokrój w plastry, posmaruj marynatą i wstaw do lodówki na około 10 godzin.
  3. Wyjmij karkówkę z marynaty i piecz na rozgrzanym ruszcie około 10-15 minut.
  4. Podawaj z pieczonymi ziemniakami i sałatką.

Opis przepisu:

Przysmak z rusztu: grillowana karkówka, w pysznej, słodko-ostrej marynacie z Maggi, Sosem barbecue, miodem, musztardą sarepską i francuską, przyprawą Ziarenka Smaku oraz miodem. Pyszna z pieczonymi ziemniakami i chrupiącą, warzywną sałatką, na przykład na bazie sałaty lodowej.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?