Pierś z kurczaka zapiekana z serem i rukolą

Oceń ten przepis!

5/5 5 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 4

5/5 5 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Umyć pierś z kurczaka, następnie pokroić ją w plastry.
  2. Pojedynczy plaster umieścić na papirusie. Na niego ułożyć ser żółty, posypać czosnkiem niedźwiedzim, natomiast na całej długości piersi rukole. Przykryj serem i ułóż następny plaster pierś i dociśnij.
  3. Zakryj papirusem i usmaż na patelni z obu stron tak, aby się upiekło. Sprawdź widelcem, czy pierś się upiekła.
  4. Przełóż na talerz i podaj z surówką żydowską.

Opis przepisu:

Pierś z kurczaka z papirusu, zapiekana z serem i rukolą to danie, które zaskoczy nie tylko sposobem przygotowania, ale też wyjątkowym smakiem. W trakcie przygotowania dodajmy czosnek niedźwiedzi, który dodatkowo wzmocni smak kurczaka. Podajemy na gorąco, od razu po wyjęciu z piekarnika. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?