Łazanki z kapustą i boczkiem

Oceń ten przepis!

5/5 5 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 12 min.

  • Oczekiwanie 50 min.

  • Porcje 4

5/5 5 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kapustę kiszonka włożyć na patenie razem z sokiem, dodać liście laurowe i ziele angielskie, kostkę drobiową oraz czosnek niedźwiedzi, dolać wody i dusić na małym ogniu.
  2. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
  3. Boczek drobno pokroić i smażyć odrobiną soli.
  4. Wszystkie składniki wymieszać i podawać na gorąco.

Opis przepisu:

Jeśli chcesz wprowadzić do swojego domu odrobinę tradycyjnej kuchni, nie możesz zapomnieć o łazankach. Nie wymagają one wielu godzin spędzonych w kuchni, a gwarantują powrót do smaków dzieciństwa. Do ich przygotowania będziesz potrzebować jedynie: makaronu, kapusty kiszonej, boczku, czosnku i przypraw. Sprawdź, jak przygotować łazanki z kapusty i boczku!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?