Rolada schabowa ze śliwkami

Oceń ten przepis!

5/5 5 13 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 28 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 10 min.

  • Porcje 10

5/5 5 13 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Piekarnik rozgrzej do temperatury 150 °C.
  2. Schab rozkrój na prostokąt, lekko rozbij tłuczkiem, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU, pieprzem i majerankiem.
  3. Sparz śliwki.
  4. Śliwki pokrój w półplasterki i podduś na maśle.
  5. Dopraw cukrem, solą i majerankiem. Odstaw do ostudzenia.
  6. Płat mięsa posmaruj farszem, zroluj, obwiąż nicią.
  7. Rozgrzej olej. Roladę obsmaż na rozgrzanym oleju, a następnie wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 70 minut.
  8. Roladę podawaj z ulubionym zimnymsosem. Świetny będzie Sos Tatarski WINIARY

Opis przepisu:

Coś co Polacy lubią najbardziej! Wieprzowina, tym razem w formie aromatycznej rolady schabowej ze śliwkami. Doprawiony Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY schab pieczemy z farszem z suszonych śliwek duszonych wcześniej na maśle z majerankiem. Soczystą i aromatyczną roladę schabową podajemy z Sosem tatarskim WINIARY. Pyszności!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?