1

2

Przepisy

Pierogi z sosem budyniowym

5/5 5 24 5 1

przygotowanie: 60 minut

porcje: 4 porcje

646 calories kalorie: 646 kcal / porcja

Na codzień czy od święta - słodkie pierogi z sosem budyniowym zawsze wzbudzają zachwyt! Nadzienie z twarogu przyrządzimy z rodzynkami oraz dodatkiem Budyniu o smaku śmietankowym WINIARY, dzięki czemu będzie bardziej puszyste. Tego samego Budyniu użyjemy do przygotowania pysznego, śmietankowego sosu. W sezonie letnim pierogi można podać udekorowane świeżymi owocami - truskawkami, malinami lub garścią jagód.

składniki:

Liczba porcji:

farsz serowy:

ciasto:

Przygotowanie:

  1. Ser na farsz utrzyj z cukrem, żółtkiem i 2 łyżeczkami proszku budyniowego, dodaj rodzynki.
  2. Składniki na ciasto zagnieć i rozwałkuj.
  3. Wycinaj szklanką krążki, nakładaj porcje farszu i zlepiaj pierogi.
  4. Gotuj w lekko posolonym wrzątku 2 minuty od wypłynięcia.
  5. Zagotuj śmietankę z cukrem, dodaj budyń rozprowadzony w mleku.
  6. Tak przygotowanym sosem polej pierogi.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: