Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Pierogi z mięsem i kapustą

Pierogi z mięsem i kapustą
  • Pierogi z mięsem i kapustą
  • Pierogi z mięsem i kapustą
  • Pierogi z mięsem i kapustą
  • Pierogi z mięsem i kapustą
  • Pierogi z mięsem i kapustą
  • Pierogi z mięsem i kapustą
  • Pierogi z mięsem i kapustą
  • Pierogi z mięsem i kapustą
  • czas Łączny czas: 100 min (Przygotowanie: 40 min Oczekiwanie 60 min)
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 584 kcal / 1 porcję

Pożywne pierogi z mięsem i kapustą przygotowujemy z wieprzowiny, gotowanej w esencjonalnej Kostce Mięsnej WINIARY z gotowaną kiszoną kapustą i cebulą zezłoconą na maśle. Kto lubi, może razem z mięsem ugotować dwa kapelusze grzybów suszonych i zemleć je do farszu. Do nadzienia można także wykorzystać zmielone mięso z rosołu. Pierogi podajemy polane cebulką na maśle lub z filiżanką Barszczu czerwonego WINIARY.
Zobacz pomysły na świąteczne pierogi >>

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Mięso ugotuj z Kostką Mięsną, ostudź i zmiel w maszynce do mięsa.
  2. Kapustę odciśnij z nadmiaru soku, ugotuj, ostudź i dobrze odciśnij.
  3. Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na maśle.
  4. Wymieszaj z mięsem i kapustą.
  5. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  6. Masz już farsz, teraz czas na ciasto.
  7. Przesiej mąkę na stolnicę.
  8. Zrób w niej wgłębienie, wbij do niego jajko. Dodaj olej i 0,5 szklanki wody. Zagnieć ciasto i rozwałkuj.
  9. Wycinaj szklanką krążki, nakładaj porcje farszu i zlepiaj pierogi.
  10. Gotuj w lekko posolonym wrzątku 2 minuty od wypłynięcia.
  11. Podawaj jako samodzielne danie albo z dodatkiem surówki.
Konkurs Daj słoikom drugie życie
Kalorie: 2336 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 30 grudnia 2013
    paulax87x

    super przepis, już go wypróbowałam :)

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Pierogi z mięsem i kapustą
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Pierogi z mięsem i kapustą

Wydrukuj przepis

Pierogi z mięsem i kapustą

Zgłoś przepis do moderacji