Pierogi z mięsem i imbirem

Oceń ten przepis!

5/5 5 9 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 33 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 4

5/5 5 9 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

farsz:

ciasto:

Przygotowanie:

  1. Filety i por drobno pokrój i podsmaż na patelni na rozgrzanym maśle przez około 10 minut.
  2. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU, Przyprawą MAGGI i pieprzem, ostudź.
  3. Zmiel w maszynce do mięsa.
  4. Dopraw imbirem.
  5. Z podanych składników i ok. 100 ml letniej wody przygotuj ciasto pierogowe, rozwałkuj cienko i szklanką wytnij krążki.
  6. Na każdy krążek nakładaj farsz i sklejaj pierogi.
  7. Gotuj w posolonej wodzie 3 minuty od wypłynięcia.
  8. Pierogi podawaj od razu po przygotowaniu polane stopionym masłem.

Opis przepisu:

Mamy pomysł na oryginalne pierogi z mięsem! Farsz z dodatkiem rozgrzewającego imbiru stanowi wnętrze które naprawdę warto odkryć, zwłaszcza jesienią i zimą, gdy kuchnia powinna krzepić i wzmacniać nasz organizm.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?