Karp zapiekany z grzybami

Oceń ten przepis!

4/5 4 10 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 55 min.

  • Porcje 4

4/5 4 10 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Grzyby namocz, a następnie ugotuj, odsącz i pokrój w paseczki.
  2. Usuń ości z ryb.
  3. Filety pokrój, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  4. Obtocz w mące, obsmaż na oleju, przełóż do naczynia do zapiekania.
  5. Na rybie ułóż grzyby i posyp serem.
  6. Wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika i zapiekaj przez 15 minut.
  7. Zawartość Sosu dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody.
  8. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
  9. Gotuj na małym ogniu przez 2-3 minuty, często mieszając.
  10. Sos wlej do naczynia z karpiem i zapiekaj jeszcze przez 5 minut.
  11. Wyłóż karpia na półmisek i polej sosem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?