Karp zapiekany z grzybami

4/5 4 7 5 1
4/5 4 7 5 1
  • Przygotowanie: 25 min.

  • Oczekiwanie: 55 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Grzyby namocz, a następnie ugotuj, odsącz i pokrój w paseczki.
  2. Filety pokrój, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
  3. Obtocz w mące, obsmaż na oleju, przełóż do naczynia do zapiekania.
  4. Na rybie ułóż grzyby i posyp serem.
  5. Wstaw do nagrzanego do 200°C piekarnika i zapiekaj przez 15 minut.
  6. Zawartość Sosu dokładnie rozprowadź w 300 ml zimnej wody.
  7. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania.
  8. Gotuj na małym ogniu przez 2-3 minuty, często mieszając.
  9. Sos wlej do naczynia z karpiem i zapiekaj jeszcze przez 5 minut.
  10. Wyłóż karpia na półmisek i polej sosem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?