Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Śledzie w białym winie

  • w800_h600_ma_bffffff.jpg
  • czas Łączny czas: 20 min
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Śledzie na zakąskę

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Śledzie wymoczyć, pokroić na kawałki.
  2. Przygotować marynatę: Do garnka wlać 3/4 szkl wody, dodać przyprawy i gotować 5 minut na wolnym ogniu.
  3. Wywar przecedzić, połączyć z winem, zagotować, po czym zdjąć z ognia , by zalewa ostygła.
  4. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zalać wrzątkiem, a po chwili osączyć na sicie.
  5. W słoiku o szerokiej szyjce układać śledzie i cebulę, zalewając marynatą, przykryć odstawić na całą noc w chłodne miejsce.
  6. Zamarynowane śledzie ułożyć na talerzu z cebulką, udekorować.
Konkurs Daj słoikom drugie życie
Kalorie: - kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Śledzie w białym winie
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Śledzie w białym winie

Wydrukuj przepis

Śledzie w białym winie

Zgłoś przepis do moderacji