1

2

Przepisy

Śledzie w białym winie

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 20 minut

porcje: 4 porcje

Śledzie na zakąskę

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Śledzie wymoczyć, pokroić na kawałki.
  2. Przygotować marynatę: Do garnka wlać 3/4 szkl wody, dodać przyprawy i gotować 5 minut na wolnym ogniu.
  3. Wywar przecedzić, połączyć z winem, zagotować, po czym zdjąć z ognia , by zalewa ostygła.
  4. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zalać wrzątkiem, a po chwili osączyć na sicie.
  5. W słoiku o szerokiej szyjce układać śledzie i cebulę, zalewając marynatą, przykryć odstawić na całą noc w chłodne miejsce.
  6. Zamarynowane śledzie ułożyć na talerzu z cebulką, udekorować.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: