Halibut z warzywami

Oceń ten przepis!

5/5 5 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 45 min.

  • Porcje 4

5/5 5 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zawartość torebki dokładnie wymieszaj z 200 ml śmietanki 12% i 50 ml wody. Doprowadź do wrzenia i zdejmij z ognia.
  2. Halibuta pokrój na 4 porcje.
  3. Warzywa pokrój w paski, podsmaż na patelni na rozgrzanym oleju, dopraw solą.
  4. Duś przez około 10 minut.
  5. Warzywa wyłóż do naczynia do zapiekania, na nich ułóż kawałki ryby.
  6. Całość zalej przygotowanym wcześniej POMYSŁEM NA...
  7. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na 25 minut.

Opis przepisu:

Lekko i pożywnie: halibut zapiekany z duszonymi warzywami w pysznym, śmietankowym sosie (w tej roli - niezawodny WINIARY POMYSŁ NA... rybę w sosie śmietanowo-koperkowym). Ziemniaki, czerwona papryka i fenkuł doskonale komponują się z delikatnym mięsem pieczonej ryby oraz idealnie dobranym, pomysłowym sosem. Danie dekorujemy gałązkami świeżego koperku i półplasterkami cytryny.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?