1

2

Przepisy

Chipsy z sera z bazylią

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 3 minut

porcje: 3 porcje

Szybki pomysł na przekąskę, imprezę lub niespodziewanych gości.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ser żółty ścieramy na tarce na grubych oczkach. Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Palcami nakładam porcje sera na blachę - lekko ugniatam aby płasko leżało. Staram się robić równe i okrągłe porcje. Posypuję szczyptą bazylii.
  2. Piekę jakieś 10-15 minut. Wyjmuję i studzę, Dopiero po wystudzeniu lekko zdejmuję z blaszki. Podaję z sosem czosnkowym lub innym dowolnym, ulubionym sosem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: