Kompot z agrestu i porzeczek

Oceń ten przepis!

5/5 5 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 8

5/5 5 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Wszystkie owoce wrzucamy do garnka i dokładnie płuczemy, odlewamy wodę.
  2. Zalewamy owoce świeżą wodą (możemy zalać wodą mineralną) i gotujemy na małym ogniu przez około 20 minut.
  3. Następnie dodajemy cukier i dokładnie mieszamy. Kompot odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia. Smacznego

Opis przepisu:

Kompot z agrestu i porzeczek wzmocni smak każdej potrawy i będzie stanowił wybitne uzupełnienie niedzielnego obiadu. Jest niezwykle smaczny, orzeźwiający i aromatyczny. Wspaniale smakuje w połączeniu z różnego rodzaju mięsami. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?