1

2

Przepisy

Ryba zapiekana z pomidorami

5/5

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 25 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 343 kcal / porcja

Ryba maślana z ziołami prowansalskimi, zapiekana z plastrami pomidorów i mozzarelli w Pomyśle na Rybę w sosie śmietanowo-koperkowym.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. POMYSŁ NA... przygotuj wg przepisu na opakowaniu.
  2. Rybę pokrój w plastry, posól, popieprz i posyp ziołami prowansalskimi.
  3. Pomidory i mozzarellę pokrój w plasterki, czosnek przeciśnij przez praskę.
  4. Rybę włóż do naczynia żaroodpornego, polej oliwą, rozetrzyj na niej czosnek.
  5. Na rybie ułożyć plastry pomidorów i sera mozzarelli, posypać ziołami prowansalskimi, następnie zalać Pomysłem na… i włożyć do piekarnika na 25 min (180°C z termoobiegiem, 200°C bez termoobiegu).

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: