Roladki schabowe faszerowane

5/5 5 27 5 1

przygotowanie: 35 min

oczekiwanie: 30 min

porcje: 4 porcje

255 calories kalorie: 255 kcal / porcja

Soczyste roladki, nadziewane farszem z podsmażanych pieczarek, cebuli i ogórków kiszonych z natką, zapiekane z Pomysłem na Roladki schabowe w sosie pomidorowym.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Sos rozprowadź w 250 ml wody, zagotuj mieszając.
  2. Schab pokrój na 8 części, następnie rozbij cienko, przypraw do smaku.
  3. Pieczarki, cebulę i ogórki pokrój w cienkie paski i podsmaż na patelni na rozgrzanej oliwie. Dopraw do smaku i posyp pietruszką.
  4. Schab posmaruj pastą warzywną, zwiń i zepnij wykałaczką.
  5. Roladki podsmaż na patelni, ułóż w żaroodpornym naczyniu i zalej sosem grzybowym.
  6. Piecz 30 min. w 200°C.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.