Roladki schabowe faszerowane

5/5 5 29 5 1
5/5 5 29 5 1
  • Przygotowanie: 35 min.

  • Oczekiwanie: 30 min.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Sos rozprowadź w 250 ml wody, zagotuj mieszając.
  2. Schab pokrój na 8 części, następnie rozbij cienko, przypraw do smaku.
  3. Pieczarki, cebulę i ogórki pokrój w cienkie paski i podsmaż na patelni na rozgrzanej oliwie. Dopraw do smaku i posyp pietruszką.
  4. Schab posmaruj pastą warzywną, zwiń i zepnij wykałaczką.
  5. Roladki podsmaż na patelni, ułóż w żaroodpornym naczyniu i zalej sosem grzybowym.
  6. Piecz 30 min. w 200°C.

Opis przepisu:

Soczyste roladki, nadziewane farszem z podsmażanych pieczarek, cebuli i ogórków kiszonych z natką, zapiekane z Sosem grzybowym WINIARY. Jest to przepis na przepyszny obiad, który zachwyci najbliższych. Roladki schabowe faszerowane polecamy podawać z puree ziemniaczanym, kaszą lub kluskami. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?