1

2

Przepisy

Roladki schabowe faszerowane

5/5

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 255 kcal / porcja

Soczyste roladki, nadziewane farszem z podsmażanych pieczarek, cebuli i ogórków kiszonych z natką, zapiekane z Pomysłem na Roladki schabowe w sosie pomidorowym.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Sos rozprowadź w 250 ml wody, zagotuj mieszając.
  2. Schab pokrój na 8 części, następnie rozbij cienko, przypraw do smaku.
  3. Pieczarki, cebulę i ogórki pokrój w cienkie paski i podsmaż na patelni na rozgrzanej oliwie.
  4. Dopraw do smaku i posyp pietruszką.
  5. Schab posmaruj pastą warzywną, zwiń i zepnij wykałaczką.
  6. Roladki podsmaż na patelni, ułóż w żaroodpornym naczyniu i zalej sosem grzybowym.
  7. Piecz 30 min. w 200°C.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: