Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Roladki schabowe faszerowane

  • Roladki schabowe faszerowane
  • czas Łączny czas: 45 min (Przygotowanie: 15 min Oczekiwanie 30 min)
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 255 kcal / 1 porcję

Soczyste roladki, nadziewane farszem z podsmażanych pieczarek, cebuli i ogórków kiszonych z natką, zapiekane z Pomysłem na Roladki schabowe w sosie pomidorowym.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Sos rozprowadź w 250 ml wody, zagotuj mieszając.
  2. Schab pokrój na 8 części, następnie rozbij cienko, przypraw do smaku.
  3. Pieczarki, cebulę i ogórki pokrój w cienkie paski i podsmaż na patelni na rozgrzanej oliwie.
  4. Dopraw do smaku i posyp pietruszką.
  5. Schab posmaruj pastą warzywną, zwiń i zepnij wykałaczką.
  6. Roladki podsmaż na patelni, ułóż w żaroodpornym naczyniu i zalej sosem grzybowym.
  7. Piecz 30 min. w 200°C.
Kalorie: 255 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

  • Sos grzybowy Na Każdy Dzień WINIARY (1 opakowanie)
  • schab bez kości (440 g)
  • pieczarki (100 g)
  • cebula (1 sztuka)
  • ogórek kiszony (2 sztuki)
  • oliwa (2 łyżki)
  • sól, pieprz (do smaku)
  • natka pietruszki posiekana (1 łyżeczka)
  • wykałaczki (8 sztuk)

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Roladki schabowe faszerowane
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Roladki schabowe faszerowane

Wydrukuj przepis

Roladki schabowe faszerowane

Zgłoś przepis do moderacji