Szaszłyki z ananasem w miodowej marynacie

Oceń ten przepis!

5/5 5 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 3 godz. 20 min.

  • Porcje 6

5/5 5 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Przyprawę MAGGI połącz z miodem, musztardą i olejem. Dopraw solą i pieprzem.
  2. Filety pokrój w kostkę, zalej marynatą.
  3. Wstaw do lodówki na ok. 3 godziny.
  4. Ananasa obierz i pokrój w kostkę.
  5. Nadziewaj na patyki na przemian z kawałkami ananasa.
  6. Piecz na rozgrzanym ruszcie ok. 20 min.
  7. Podawaj z Sosem Curry WINIARY.

Opis przepisu:

Przyrządź z nami szaszłyki z ananasem w miodowej marynacie, czyli soczyste kawałki kurczaka marynowane z Maggi, miodem, musztardą i olejem, pieczone na ruszcie z kawałkami ananasa. Szaszłyki z ananasem w miodowej marynacie przyrządzaj na ruszcie, dzięki czemu mięso będzie rozpływać się w ustach. Szaszłyki udekoruj gałązkami rozmarynu i zajadaj podczas letnich, plenerowych spotkań ze znajomymi!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?