1

2

Przepisy

Kebabki

5/5

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 10 minut

porcje: 4 porcje

kalorie: 186 kcal / porcja

Przekąski dla dużych i małych: smakowite kebabki z mielonej wołowiny, doprawionej Maggi i słodką papryką. Kebabki można usmażyć na oleju lub zgrillować (najlepiej na tacce). Gotowe układamy na liściach sałaty i podajemy z pieczywem oraz dowolnym sosem (tatarskim, barbecue, salsa). Pyszne także z pieczonymi ziemniakami z sosem czosnkowym lub ziołowo-czosnkowym.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso wymieszaj z MAGGI i olejem.
  2. Możesz zachęcić swoje dziecko do pomocy.
  3. Niech Twoja pociecha doprawi mięso solą, pieprzem i papryką.
  4. Patyki do szaszłyków zanurz we wrzącej wodzie.
  5. Na patykach uformujcie kebabki.
  6. Smaż kebabki na rozgrzanym oleju lub ruszcie przez ok. 8-10 minut.
  7. Układajcie kebabki na liściach sałaty z pieczywem i ulubionym sosem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: