Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Kebabki

Kebabki
  • Kebabki
  • Kebabki
  • Kebabki
  • Niech Twoja pociecha doprawi mięso solą, pieprzem i papryką.
  • Na patykach uformujcie kebabki.
  • Kebabki
  • Kebabki
  • Kebabki
  • Niech Twoja pociecha doprawi mięso solą, pieprzem i papryką.
  • Na patykach uformujcie kebabki.
  • czas Łączny czas: 20 min (Przygotowanie: 10 min Oczekiwanie 10 min)
  • porcji Porcji: 4
  • kalorie Kalorie: 186 kcal / 1 porcję

Przekąski dla dużych i małych: smakowite kebabki z mielonej wołowiny, doprawionej Maggi i słodką papryką. Kebabki można usmażyć na oleju lub zgrillować (najlepiej na tacce). Gotowe układamy na liściach sałaty i podajemy z pieczywem oraz dowolnym sosem (tatarskim, barbecue, salsa). Pyszne także z pieczonymi ziemniakami z sosem czosnkowym lub ziołowo-czosnkowym.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Mięso wymieszaj z MAGGI i olejem.
  2. Możesz zachęcić swoje dziecko do pomocy.
  3. Niech Twoja pociecha doprawi mięso solą, pieprzem i papryką.
  4. Patyki do szaszłyków zanurz we wrzącej wodzie.
  5. Na patykach uformujcie kebabki.
  6. Smaż kebabki na rozgrzanym oleju lub ruszcie przez ok. 8-10 minut.
  7. Układajcie kebabki na liściach sałaty z pieczywem i ulubionym sosem.
Kalorie: 744 kcal / 4 porcję

Potrzebne składniki:

Alternate Text

Autor:

Prosto, domowo, pysznie – tymi zasadami kierujemy się wybierając przepisy specjalnie dla Ciebie i Twojej rodziny.

Przepisy tego autora »
Zachowaj przepis:
Poleć przepis:
Ocena: ★★★★★

Polecamy produkt

Kup Teraz

Podobne przepisy

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Kebabki
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Kebabki

Wydrukuj przepis

Kebabki

Zgłoś przepis do moderacji