Faszerowane udka

Oceń ten przepis!

5/5 5 8 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 50 min.

  • Porcje 4

5/5 5 8 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Z udek usuń kości, oprósz przyprawą ZIARENKA SMAKU.
  2. Filet i paprykę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na maśle do odparowania płynu.
  3. Dopraw Maggi, przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem, ostudź i odsącz masło.
  4. W miejsca kości włóż farsz i zepnij patyczkami.
  5. Ułóż w naczyniu do zapiekania i polej masłem z patelni.
  6. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na około 50 minut.
  7. Podawaj z ulubioną surówką.

Opis przepisu:

Faszerowane udka czyli kurczak w podwójnej roli, bo udka z kurczaka będziemy nadziewać mięsem z piersi, podsmażanym z czerwoną papryką (pysznie doprawionym Maggi oraz przyprawą Ziarenka Smaku). Podajemy z ziemniakami i sałatą ze śmietaną lub konserwowym ogóreczkiem. Uwaga: przy nadziewaniu przyda się druga para rąk do pomocy; zamiast spinać mięso patyczkami, możemy związać je białą, kuchenną nicią.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?