Sałatka ziemniaczana z fasolką

Oceń ten przepis!

4/5 4 43 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 33 min.

  • Porcje 4

4/5 4 43 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Fasolkę i kalafior umyj.
  2. Kalafior podziel na różyczki.
  3. Fasolkę ugotuj w posolonej wodzie z dodatkiem cukru ok. 15-20 minut.
  4. Kalafior blanszuj przez 3 minuty, a następnie ostudź.
  5. Majonez wymieszaj z jogurtem oraz z koperkiem i natką pietruszki.
  6. Cebulę ze szczypiorkiem posiekaj.
  7. Ziemniaki ugotuj i pokrój w grubą kostkę.
  8. Wszystkie składniki połącz z sosem majonezowym. Całość dopraw do smaku.

Opis przepisu:

Kolorowa, lekka sałatka ziemniaczana z fasolką szparagową. Najsmaczniejsza latem, ze świeżych warzyw, ale można przyrządzić ją także z fasolką i kalafiorem z mrożonki. Reszta bardzo prosta: puszka groszku, posiekana cebula ze szczypiorkiem, zielenina. Plus sos jogurtowy z Majonezem sałatkowym. Dla wegetarian - podajemy solo na liściach lodowej sałaty, dla pozostałych - na przykład do wędliny lub porcji grillowanego mięsa.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?