Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Ciasto z jabłkami i kruszonką

Oceń ten przepis!

4/5 4 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 5 min.

  • Porcje 1

4/5 4 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jabłka obieramy i kroimy w cząstki, posypujemy cynamonem.
  2. Wykonujemy kruszonkę: mieszamy 0,5 kostki masła, 0,5 szklanki cukru i 0,75 szklanki mąki.Kruszonkę wkładamy do zamrażalnika na czas przygotowywania ciasta.
  3. 200g masła ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy stopniowo po jednym jajku, a następnie cukier puder. Cały czas ucieramy. Mąkę przesiewamy przez sitko i dodajemy z proszkiem do pieczenia, mieszamy łyżką lub mikserem na minimalnych obrotach. Ciasto wylewamy na formę keksówkę wyłożoną papierem do pieczenia.
  4. Na ciasto nakładamy jabłka, a następnie startą na tarce kruszonkę.
  5. Tak przygotowane ciasto wkładamy po do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 60-65 minut.

Opis przepisu:

Szukasz przepisu na szybkie ciasto? Sprawdź, jak wykonać ciasto z jabłkami i kruszonką! Ucierane ciasto z dodatkiem Cukru wanilinowego WINIARYProszku do pieczenia WINIARY w towarzystwie jabłek, posypanych startą na tarce kruszonką to propozycja na lekki i słodki podwieczorek. Delikatne ciasto nadaje się do serwowania z kawą, ciepłym mlekiem lub herbatą.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?