Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Ciasto malaga

ciasto malaga.JPG
  • ciasto malaga.JPG
  • ciasto malaga2.JPG
  • Spód: Ciastka bardzo mocno rozkruszyć, wymieszać z nutellą. Masę wyłożyć do dużej tortownicy, lekko ugnieść, wstawić do lodówki.
Masa: Żelatynę namoczyć w 1/2 szklanki zimnej wody, a następnie…
  • ciasto malaga.JPG
  • ciasto malaga2.JPG
  • Spód: Ciastka bardzo mocno rozkruszyć, wymieszać z nutellą. Masę wyłożyć do dużej tortownicy, lekko ugnieść, wstawić do lodówki.
Masa: Żelatynę namoczyć w 1/2 szklanki zimnej wody, a następnie…
  • czas Łączny czas: 270 min (Przygotowanie: 30 min Oczekiwanie 240 min)
  • porcji Porcji: 20
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Pyszne ciasto na zimno z wiśniami.

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Spód: Ciastka bardzo mocno rozkruszyć, wymieszać z nutellą. Masę wyłożyć do dużej tortownicy, lekko ugnieść, wstawić do lodówki. Masa: Żelatynę namoczyć w 1/2 szklanki zimnej wody, a następnie rozpuścić ją i przestudzić. Śmietanę ubić na sztywno. Dodać do niej cukier puder (niekoniecznie) i serki waniliowe, wymieszać. Dodać letnią żelatynę, dokładnie wymieszać. Masę wylać na spód z nutellą, schłodzić. Wiśnie odsączyć z kompotu. Kompot przelać do garnka. Dolać do niego tyle wody, żeby razem był 1 litr płynu (wodę można zastąpić słodkim czerwonym winem), zagotować. Do gorącego płynu wsypać 1 łyżkę żelatyny i galaretkę, dokładnie je rozpuścić. Płyn ostudzić. Wiśnie rozłożyć na masie śmietanowej, zalać tężejącą galaretką wiśniową. Ciasto schłodzić w lodówce. Na zdjęciu ciasto przygotowane z dwóch porcji.
Kalorie: - kcal / 20 porcję

Potrzebne składniki:

  • Spód:
  • ciastka kruche czekoladowe (300 g)
  • nutella (400 g)
  • Masa:
  • śmietana kremówka (0,5 l)
  • serek homogenizowany waniliowy (500 g)
  • cukier puder (2 łyżki)
  • żelatyna Winiary (3 łyżki)
  • Dodatkowo:
  • kompot wiśniowy (1 słoik)
  • Galaretka o smaku wiśniowym WINIARY (1 opakowanie)
  • Żelatyna WINIARY (1 łyżka)

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Ciasto malaga
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Ciasto malaga

Wydrukuj przepis

Ciasto malaga

Zgłoś przepis do moderacji